piątek, 17 maja 2019

Master Team 2019

Przystawka z Azji – to zadanie dla uczestników pierwszego etapu III Kulinarnego Master Team-u Powiatu Bieszczadzkiego organizowanego przez Bieszczadzki Zespół Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych. 
W trzeciej edycji konkursu do rywalizacji zgłosiły się szkoły z powiatu bieszczadzkiego i leskiego: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Mikołaja Kopernika i Szkoła Podstawowa nr 2 NSS im. Tadeusza Kościuszki z Ustrzyk Dolnych, Szkoła Podstawowa im. Ignacego Łukasiewicza w Czarnej, Szkoła Podstawowa im. Józefa Blizińskiego w Bóbrce, Zespół Szkół Gimnazjalnych w Lutowiskach, Szkoła Podstawowa im. Ks. Franciszka Stopy w Myczkowie oraz Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Lotnictwa Polskiego w Ustjanowej.
Trzyosobowe zespoły (ZS Lutowiska reprezentują: Jagoda Dopart, Wiktoria Suszek oraz Mateusz Szczepanek) młodych adeptów sztuki kucharskiej, wykorzystując autorskie przepisy, odbędą podróż po kuchniach świata, a jak przygotowali przystawkę z Azji, nawet jury miało trudne zadanie, a co dopiero …
W drugim etap mistrzowie kuchni przygotują europejskie danie główne, a w finale 15 marca będzie deser z Ameryki.
Edyta Pereślucha





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz