piątek, 13 marca 2020

Etap I Master Team PRZYSTAWKA

Dnia 3 marca 2020 roku w Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych odbył się I etap konkursu kulinarnego Master Team. Zespół Szkół Szkołę Podstawową w Lutowiskach pod opieką nauczycielki Pani Edyty Pereśluchy reprezentowały uczennice klasy VIII A: Zofia Kuzar, Emily Bąk oraz Jolanta Kuzar. 
Uczennice wykonały na przystawkę roladę szpinakową wraz z dodatkami – tortillą na ostro oraz ozdobnym ogóreczkiem, za którą otrzymały maksymalną ilość punktów od jury: szefa kuchni Arłamów, Pani Wicedyrektor BZSZ p. Moniki Woźniak i nauczyciela uczącego w BZSZ p. Agaty Czysty. Jury podkreśliło estetykę dania oraz doskonały smak, dzięki dobrze dobranym przyprawom.
Uzyskanie 45 na 45 punktów wzbudziło ogromny aplauz i brawa. Przystawka nosiła nazwę Cztery Pory Roku, a uczennicom należą się ogromne brawa. Nie sposób nie wspomnieć o Rodzicach, którym również należą się szczególne podziękowania, gdyż uczennice potrawy przygotowywały w domu, pod ich opieką. Za tydzień 2 etap konkursu – dane główne. Życzymy POWODZENIAJ
Edyta Pereślucha






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz