wtorek, 6 marca 2018

,,Kulinarny Master Team Powiatu Bieszczadzkiego – przystawka”

Dnia 21.02.2018 r. w Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych odbył się I etap drugiej już edycji ,,Kulinarnego Master Team’u Powiatu Bieszczadzkiego”.
Do konkursu zgłosiło się 7 zespołów reprezentujących Szkoły Podstawowe lub Gimnazja z Powiatu Bieszczadzkiego oraz Powiatu Leskiego: Zespół Szkół z Lutowisk, Szkoła Podstawowa im. I. Łukasiewicza z Czarnej, Bieszczadzki Zespół Placówek Szkolno – Wychowawczych w Ustrzykach Dolnych, Szkoła Podstawowa nr 1 im. M. Kopernika i Szkoła Podstawowa nr 2 im. T. Kościuszki z Ustrzyk Dolnych, Szkoła Podstawowa im. J. Blizińskiego w Bóbrce i Szkoła Podstawowa im. Ks. F. Stopy w Myczkowie.
Patronat Honorowy nad konkursem objęło Starostwo Powiatu Bieszczadzkiego.
W pierwszym dniu drużyny przygotowywały przystawki, których myślą przewodnią było: „zdrowo – kolorowo”.
Jury Master Team’u przewodniczy Sławomir Młynarczyk z Hotelu „Arłamów”.
Partnerami strategicznymi konkursu są: Hotel Arłamów, Akademia Umiejętności Eurokash, Polska Grupa Energetyczna – oddział Zespół Elektrowni Wodnych Solina – Myczkwce. Natomiast głównymi sponsorami są Spółdzielnia Handlowa ,,Halicz" oraz Piekarnia – Cukiernia „Szelców”.
Patronat medialny nad konkursem objęły: TVP3, „Nowiny – gazeta codzienna”, „Nowiny24”, „Nasze Połoniny” oraz „Gazeta Bieszczadzka”.
Zespół Szkół Gimnazjum w Lutowiskach reprezentują Jagoda Dopart, Radosław Lisowski oraz Wiktoria Suszek. Życzymy im powodzenia i trzymamy kciuki.
Edyta Pereślucha






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz