piątek, 13 marca 2020

Etap II Master Team DANIE GŁÓWNE

Dnia 10 marca 2020 roku w Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych odbył się II etap konkursu kulinarnego Master Team. Zespół Szkół Szkołę Podstawową w Lutowiskach pod opieką nauczycielki Pani Edyty Pereśluchy reprezentowały uczennice klasy VIII A: Zofia Kuzar, Julia Jus oraz Jolanta Kuzar. 
Uczennice wykonały na danie główne faszerowanego pieczarkami i serem – kurczaka, kaszę kuskus z pieczarkami i innymi warzywami oraz surówkę na ciepło z buraczków, a dodatkowo dla walorów kolorystycznych brokuł, za którą otrzymały bez jednego punktu maksymalną ilość punktów od jury: zastępcy szefa kuchni Arłamów, Pani Wicedyrektor BZSZ p. Moniki Woźniak i nauczyciela uczącego w BZSZ p. Agaty Czysty. 
Uzyskanie 44 na 45 punktów wzbudziło ogromny aplauz, brawa oraz piski naszych uczestniczek. Przystawka nosiła nazwę wymyśloną przez Zofię Kuzar poetycko – WIOSNA NAD DOLINĄ SANU, a uczennicom należą się ogromne brawa. Nie sposób nie wspomnieć ponownie o Rodzicach, którym należą się szczególne podziękowania, gdyż uczennice potrawy przygotowywały w domu, pod ich opieką. Za tydzień 3 etap konkursu – deser. Życzymy POWODZENIAJ
                                                                             Edyta Pereślucha









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz